Cookies & privacy

Nl Charge. Ready to move on!

Privacyverklaring NLcharge B.V.

Dit Cookiebeleid is voor het laatst bijgewerkt op 3 maart 2022.

NLcharge B.V. is een verkoper van laadoplossingen voor elektrische voertuigen en biedt hier ook een beheerservice voor aan. De producten en diensten worden aangeboden via onze website https://nlcharge.nl en LinkedIn.

Wanneer u een offerte bij ons aanvraagt, een overeenkomst met ons sluit, contact met ons opneemt via e-mail, telefoon of het online contactformulier op onze website of onze website bezoekt, worden uw persoonsgegevens verwerkt. In deze privacy- en cookieverklaring leest u welke persoonsgegevens wij verwerken, met welk doel wij dit doen, hoe dit gebeurt en wat uw rechten zijn.

Verantwoordelijke voor de verwerking
NLcharge B.V.
Keizersgracht 8 III
1015 CN
Amsterdam
KvK-nummer: 82372829

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via: 
info@nlcharge.nl.

Persoonsgegevens die NLcharge B.V. verwerkt:
Als u een offerte aanvraagt, contact met ons opneemt of een overeenkomst met ons sluit verwerken wij de volgende gegevens:

1. Bedrijfsnaam eenmanszaak of VOF;
2. Vestigingsadres en vestigingsplaats eenmanszaak of VOF;
3. Telefoonnummer contactpersoon;
4. E-mailadres contactpersoon;
5. KvK-nummer eenmanszaak of VOF;
6. Bankrekeningnummer;
7. Klant- en factuurnummer;
8. Locatiegegevens (laadpassen).

Als u onze website bezoekt:
1. IP-adres;
2. Bezoekgedrag website;
3. Gegevens over hoe websitebezoekers onze website gebruiken; 4. Gegevens over het surfgedrag van de websitebezoeker.

Als u klant bij ons bent of u inschrijft voor onze nieuwsbrief:
1. Naam;
2. E-mailadres.

Wanneer u een abonnement bij ons af wilt sluiten voor de beheer service van onze laadpunten, kan een kredietwaardigheidscheck onderdeel zijn van het aanvraagproces. Wij verwerken geen bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens.

Hoe komt NLcharge B.V. aan de persoonsgegevens?
De persoonsgegevens die wij verwerken, worden door uzelf aan ons verstrekt via e-mail, telefoon, het online contactformulier op onze website of doordat je onze website bezoekt. Ook kunnen wij gegevens opvragen uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel of uit databases van kredietinformatiebedrijven voor het uitvoeren van een kredietwaardigheidscheck.

Waarom verwerkt NLcharge B.V. persoonsgegevens?

Uitvoering van de overeenkomst
– Voor het maken en versturen van een offerte;
– Voor het communiceren met onze klanten via e-mail of telefoon;
– Voor het aanmaken van een account voor onze beheer service;
– Voor het installeren van hardware (laadpunten);
– Voor het afrekenen van laadbeurten;
– Voor het bieden van support;
– Voor het maken en versturen van de factuur;
– Voor het afhandelen van betalingen.

Verzenden nieuwsbrief
– Om u onze nieuwsbrief en/of reclamemails toe te kunnen sturen als u klant bij ons bent of u hiervoor ingeschreven hebt. Onder elke reclamemail vindt u een mogelijkheid om jezelf weer uit te schrijven.

Reageren op een vraag of verzoek
– Om te kunnen reageren op een vraag die u via e-mail of het online contactformulier op onze website aan ons stelt.

Website
– Om onze website beter te laten werken, het zoeken op onze website eenvoudiger te maken, onze service te verbeteren en aan te passen op de wensen van de websitebezoeker.

Wettelijke verplichting
– Om te voldoen aan een wettelijke plicht zoals de administratieplicht voor de Belastingdienst.

Reviews
– Om reviews van onze klanten te kunnen delen op onze website en/of social mediakanalen. Dit doen we alleen als u hier vooraf toestemming voor heeft gegeven.

Attentie
– Om onze klanten een attentie toe te kunnen sturen uit waardering.

Wij hebben ons belang om uw gegevens te verwerken, afgewogen tegen uw privacybelang en zullen in geen geval meer gegevens verwerken dan noodzakelijk om de doelen als beschreven in deze privacy- en cookieverklaring te bereiken.

Hoelang worden uw gegevens bewaard?
NLcharge B.V. zal persoonsgegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk en hanteert de volgende bewaartermijnen:

– Communicatie zoals e-mail en online contactformulieren waarin afspraken worden gemaakt, blijven vijf (5) jaar bewaard aangezien dat de wettelijke verjaringstermijn is voor vorderingen tot schadevergoedingen en deze gegevens kunnen dienen als bewijs.
– Klantgegevens op offertes, facturen, laad- en betaalgegevens worden minimaal zeven (7) jaar bewaard ten behoeve van onze wettelijke administratieplicht.
– Websitestatistieken worden vijftig (50) maanden bewaard.
– U kunt zich op elk moment uitschrijven voor reclamemails. Onder elke reclamemail vindt u een mogelijkheid om dat te doen.
– Reviews blijven in principe bewaard tenzij u bij ons een verwijderingsverzoek indient of wij zelf besluiten de review te verwijderen.

Met wie delen wij uw persoonsgegevens?
NLcharge B.V. verkoopt of verhuurt je gegevens niet aan derden. Je gegevens worden alleen met derden gedeeld als dit noodzakelijk is voor het bereiken van de doelen die in deze privacy- en cookieverklaring zijn beschreven. Met bedrijven die persoonsgegevens voor ons verwerken, hebben wij afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat zij vertrouwelijk met die gegevens omgaan en de gegevens goed beveiligen. Je gegevens worden gedeeld met de volgende partijen:

Als je onze website bezoekt, worden je gegevens gedeeld met de volgende partijen:
– Hostingprovider website;
– Softwareleverancier website;
– Websitebouwer;
– Matomo (voorheen Piwik Analytics) en Google Analytics voor het bijhouden van websitestatistieken;
– Advertentieplatform voor het maken van advertentiedoelgroepen.

Als je klant bij ons bent en/of contact met ons opneemt:
– Softwareleverancier boekhoudsoftware;
– Accountant;
– Softwareleverancier e-mail;
– E-mailprovider;
– Telefoonprovider;
– Bank;
– Belastingdienst;
– Partij voor het versturen van de nieuwsbrief/reclamemails; – Virtueel Assistent;
– Softwareleverancier CRM systeem;
– Toeleverancier beheer service;
– Installateur hardware (laadpunten).

Je gegevens worden niet gedeeld met partijen die gevestigd zijn buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Uitzondering hierop is dat enkele partijen gebruik maken van een server of cloudopslag in de Verenigde Staten.

Hoe uw gegevens beveiligd?
NLcharge B.V. neemt de verwerking van persoonsgegevens serieus en heeft daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies en andere vormen van onrechtmatige verwerking te voorkomen. Het versleutelt verzenden van persoonsgegevens via onze website (SSL-verbinding), het regelmatig updaten van de website en plug-ins, het gebruik van goede beveiligingssoftware, het regelmatig maken van een back-up en het gebruik van sterke wachtwoorden zijn voorbeelden van deze maatregelen.

Als je van mening bent dat je gegevens niet goed beveiligd worden of als je aanwijzingen hebt dat je gegevens worden misbruikt, stuur dan een e-mail naar info@nlcharge.nl.

Cookies

Cookies
Voor een zo goed mogelijke werking van onze website maken wij gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die bij uw eerste bezoek aan onze website worden opgeslagen in de browser van uw computer, smartphone of tablet. Wanneer u onze website opnieuw bezoekt, kan de informatie die in de cookies is opgeslagen, teruggestuurd worden naar onze website. Door middel van cookies kunnen wij zien hoe u onze website gebruikt en hoe wij de website gebruiksvriendelijker kunnen maken. Ook kunnen wij door middel van cookies gerichte reclame tonen.

Cookiemelding
Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, verschijnt er een cookiemelding. Zodra u op ‘Accepteren’ klikt, geeft u ons toestemming om alle soorten cookies en vergelijkbare technieken te gebruiken.

Functionele cookies
Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat u onze website eenvoudiger kunt bezoeken. U hoeft niet steeds dezelfde informatie in te voeren want uw gebruikersvoorkeuren blijven bewaard. Voor het plaatsen van functionele cookies is geen toestemming nodig omdat deze cookies weinig tot geen inbreuk maken op uw privacy.

Analytische cookies
Om inzicht te krijgen in het bezoekersaantal van onze website en de manier hoe bezoekers onze website gebruiken, maken wij gebruik van Matomo (voorheen Piwik Analytics) en Google Analytics. Via onze website worden er daarom cookies van Matomo en Google geplaatst. De gegevens die Matomo/Google hiermee verzamelt, zullen zij niet voor eigen doeleinden gebruiken. Dit hebben wij met hen afgesproken in een verwerkersovereenkomst. Voor meer informatie hierover kun je de Privacy Policy van Matomo hier raadplegen en die van Google hier.

Social media
Om het voor u makkelijk te maken om via social media in contact met ons te komen, is er op onze website een social media button opgenomen van LinkedIn. Deze button werkt door middel van stukjes code die van LinkedIn zelf afkomstig is. Door middel van deze codes worden cookies geplaatst. Wij hebben hier geen invloed op. Wij raden u daarom ook aan de privacy policy van LinkedIn hier te raadplegen voor meer informatie.

Video’s
Onze website bevat video’s. YouTube (Google) en Vimeo plaatsen cookies om te zien welke video’s u al bekeken heeft. Ook worden er cookies geplaatst om ervoor te zorgen dat voor u relevante advertenties worden weergegeven. Wilt u weten hoe Google en Vimeo met uw privacy omgaan, raadpleeg dan hun privacy policy hier: Google en Vimeo.

Personaliseren van reclame
Om onze websitebezoekers online nog beter van dienst te kunnen zijn en relevante advertenties van onze producten en diensten te kunnen tonen, maken wij gebruik van tracking cookies. Zo kunnen we via een pixel zien welke producten of diensten u op onze website bekijkt en kunnen we voor u interessante advertenties tonen via de mogelijkheden van het advertentieplatform.

Uitgaande links
Op onze website vindt u links naar externe websites. Door op zo’n link te klikken wordt u naar een website buiten https://nlcharge.nl geleid. Het kan zijn dat externe websites gebruik maken van cookies. Wij raden u dan ook aan de privacy- en cookieverklaring van de betreffende website te lezen om te weten hoe zij met uw privacy omgaan.

Dit zijn de cookies die wij plaatsen:

Elementor

Statistieken (anoniem)

Gebruik

We gebruiken Elementor voor content creatie. Lees meer

Delen van gegevens

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen.

Statistieken (anoniem)

Naam
Expiratie
permanent
Functie
Volgen van acties door gebruikers op een webpagina

Matomo

Statistieken (anoniem)

Gebruik

We gebruiken Matomo voor website statistieken. Lees meer

Delen van gegevens

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen.

Statistieken (anoniem)

Naam
Expiratie
sessie
Functie
Opslaan van een unieke sessie ID
Naam
Expiratie
13 maanden
Functie
Opslaan van een unieke gebruikers ID

Complianz

Functioneel

Gebruik

We gebruiken Complianz voor cookie toestemming registratie. Lees meer

Delen van gegevens

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen. Voor meer informatie, lees de Complianz Privacyverklaring.

Functioneel

Naam
Expiratie
365 dagen
Functie
Opslaan van cookie voorkeuren
Naam
Expiratie
365 dagen
Functie
Opslaan van cookie voorkeuren
Naam
Expiratie
365 dagen
Functie
Store if the cookie banner has been dismissed
Naam
Expiratie
365 dagen
Functie
Store information about cookies that have been detected on the site
Naam
Expiratie
365 dagen
Functie
Bepaalt welke cookiebanner vertoond moet worden
Naam
Expiratie
365 dagen
Functie
Opslaan van cookie voorkeuren
Naam
Expiratie
365 dagen
Functie
Registreren van geaccepteerde cookiebeleid ID
Naam
Expiratie
365 dagen
Functie
Opslaan van cookie voorkeuren
Naam
Expiratie
365 dagen
Functie
Opslaan van cookie voorkeuren
Naam
Expiratie
365 dagen
Functie
Opslaan van cookie voorkeuren
Naam
Expiratie
365 dagen
Functie
Opslaan van cookie voorkeuren

Divi (Elegant Themes)

Functioneel

Gebruik

We gebruiken Divi (Elegant Themes) voor website ontwerp. Lees meer

Delen van gegevens

Deze data wordt niet gedeeld met derde partijen.

Functioneel

Naam
Expiratie
sessie
Functie

Uitschakelen en verwijderen van cookies
Als u niet wilt dat wij cookies gebruiken, dan kunt u via de browserinstellingen van uw computer cookies uitschakelen en verwijderen. U kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Tot slot kunt u in de cookiemelding uw keuze bepalen. Door het uitschakelen en/of verwijderen van cookies, kan het wel zijn dat onze website niet meer optimaal werkt.

Privacyrechten
Omdat wij persoonsgegevens van u verwerken, heeft u het recht deze gegevens in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen.

U kunt ons verzoeken de verwerking van de persoonsgegevens te beperken in het geval de gegevens niet juist zijn, de verwerking onnodig is of de verwerking onrechtmatig is. Ook kunt u ons verzoeken de persoonsgegevens die wij van u verwerken, naar u toe te sturen zodat u deze kunt overdragen aan een andere partij (dataportabiliteit). Daarnaast kunt u bezwaar indienen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Tot slot kunt u de toestemming die u aan ons gegeven hebt om uw persoonsgegevens te verwerken, intrekken.

Wilt u gebruik maken van deze rechten? Stuur uw verzoek dan per e-mail naar info@nlcharge.nl. Wij vragen bij alle verzoeken om een identificatie, zodat wij zeker weten dat het verzoek door u is gedaan. Wanneer u een kopie van uw identiteitsbewijs meestuurt, verzoeken we u de pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort, het paspoortnummer en het Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken bijvoorbeeld via de Kopie ID app van de Rijksoverheid. Dit ter bescherming van uw privacy.

Tot slot heeft u de mogelijkheid een klacht over onze gegevensverwerking in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Wijzigingen privacy- en cookieverklaring
Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op 1 maart 2022. In het geval onze werkwijze verandert, zijn wij genoodzaakt ook deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. De nieuwe privacy- en cookieverklaring wordt altijd op onze website gepubliceerd.